בנק ישראל מאפשר לקחת הלוואה לכל מטרה בשעבוד נכס עד 70% מימון
עבור חלק גדול מהאוכלוסייה המלחמה משפיעה על המצב הפיננסי והיכולת לעמוד בהתחייבויות. הגדלת חלק האוכלוסייה אשר יכולים לבצע איחוד הלוואות ולקבל הלוואה לכל מטרה יקל על ציבור נוטלי ההלוואות ויעזור להקטין את ההחזרים החודשיים ובכך, לשפר את התזרים ולהעלות את רמת החיים.

בעקבות המצב בישראל וכדי לנסות ולעזור למשקי הבית בסיטואציה המורכבת, הפיקוח על הבנקים פרסם בסוף 2023 כי יאשר שורת הקלות, בינהן אפשרות לציבור לקבל מהבנק הלוואות בשעבוד נכס עד לגובה 70% מערך הנכס במקום 50% שהיה ניתן לפני ההקלה.
בנוסף, פרסמו כי ההקלה תהיה מוגבלת לסכום של 200 אלף ₪ מעבר ל50% משווי הנכס.
לדוגמא: בבעלות לווה נכס בשווי 1,500,000 ₪ עם משכנתא בגובה 700,000 ₪.
ניתן לקבל בבנק 250,000 נוספים בלבד.
בהלוואה לכל מטרה דרך הבנק ניתן לקבל ריביות אטרקטיביות יותר מאשר הגופים החוץ בנקאים וחברות האשראי השונות.
בנוסף, ניתן לפרוס את ההלוואה לתקופה ארוכה יותר מאשר הלוואות דרך החשבון או חברות כרטיסי האשראי ובסך להגיע להחזרים חודשיים נוחים יותר.
עבור חלק ניכר מנוטלי ההלוואות מדובר בהקלה אשר תאפשר לשפר את המצב התזרימי הקיים ולשפר את איכות החיים בקופה זו.
הסרת המגבלה של הפיקוח על הבנקים על הלוואות לכל מטרה ושעבוד נכסים עד לגובה של 70% משווי הנכס מביאה יתרונות וחסרונות לשני הצדדים. הגמישות והזרמת ההון יכולות לשפר את הכלכלה, אך עלולות להיות לזהות סיכונים רבים. האתגר הוא למצוא את האמצע הנכון לשיפור המצב הפיננסי תוך שמירה על היציבות הכלכלית.
חשוב לקחת בחשבון שלמרות כל היתרונות של מהלך זה, צריך להיכנס לכזה תהליך רק אם מבינים את ההשלכות לטווח הארוך.
ראשית, צריך לזכור שגם הלוואות אלו צריך להחזיר. כשפורסים הלוואות לתקופה ארוכה, יש להתייחס לשינויים עתידיים צפויים בהכנסות ובהוצאות ולהבין שאכן נוכל לעמוד בהחזרי ההלוואה לאורך כל התקופה.
בנוסף, הקלות אלו לרוב ניתנות לזמן מוגבל, לכן חשוב לנצל את חלון הזמן בו הן ניתנות.